您當前位置: 唯學網 » IT認證培訓 » 模擬專題

IBMJava認證英文面試題及參考答案

來源:唯學網•教育培訓(www.ddart-bg.com)  【唯學網 • 中國教育電子商務平臺】 加入收藏

為了能夠提高自身能力,每年都會有大量的人員參加Java認證考試,唯學小編應廣大考生的需求,特整理了IBMJava英文面試題及參考答案,望準備參加IBMJava認證考試的考生能夠認真查看,考生要想通過面試,需由扎實的功底才行,具體內容如下:

1.what is oracle.

2.what is major differenece oracle8i and oracle9i.

4.tell me some thing ur self.

5.please tell me about oops.

6.what is single inheritance.

7.what is multiple inheritance.

8.can java support multiple inheritance.

9.what is interface.

10.what is differenec between abstract class and interface.

11.how to u prove that abstrace class cannot instantiate directly.

12.what is differenece between string and stringbuffer.

13.what is immutable

14.how to write a program using sort program.

15 how to write a program using unsort program.

16.what is legacy.

17.what is legacy api

18.what is legacy interface.

19.what is main difference hashmap and hastable

20.what is main difference between arraylist and vector.

21.what is struts framework.

22.what are distributed techonologies.

23.what is advantage and disadvantage of distributed techonologies.

24.what is main difference between jsp and servlets.

25.what is difference between procedure and functions.

26.what is jdbc.

27.what are type of drivers.

28.what is type 4 driver.

29.how to collect requuirements form u r client.

30.which process use in ur project.

31.what is deployment descriptor.

32.what is heirarchy of files in struts.

33.please draw struts frame wrok.

34.please draw j2ee architecture.

35.please draw mvc-2 architecture.

36.please draw that how design op module.

37.how to find a file on linux.

38.how to configure weblogic8.1 on linux.

39.why you use struts framework in ur project.

40.what is platfrom independent

41.what is awt and swing.

42.what is heavy wieght components.

43.what is feature of weblgoic8.1.

44.why you choose application server on linux and database server on aix.

45.please tell me about ur project.

46.what is major concepts in oops.

47.why u choose mvc-2 architecture.

48.what is implicit object.

49.how many implicit objects in jsp

50.why choose weblogic8.1 other than any applicationserver.

51.what is water fall model vs sdlc

52.what is use of dataflowdiagrams

53.wha t is ip in ur project.

54.what about reception module

1. Oracle is an RDBMS product with DDL and DML from a company called Oracle Inc.

2. Difference between 8i and 9i is given in the Oracle site

3. Question not available

4. Something

5. oops is Object Oriented Programming

6.what is single inheritance.

ans:one class is inherited by only other one class

7.what is multiple inheritance.

ans:One class inheriting more than one class at atime

8.can java support multiple inheritance.

ans:No

9.what is interface.

ans:Interface has only method declarations but no defn

10.what is differenec between abstract class and interface.

ans:In abstract class some methods may contain definition,but in interface every method should be abstract

11.how to u prove that abstrace class cannot instantiate directly.

ans:As they dont have constructor they cant be instantiated

12.what is differenece between string and stringbuffer.

ans:Strings are immutable where as string buffer can be modified

13.what is immutable

ans:Which cant be changed

14.how to write a program using sort program.

15 how to write a program using unsort program.

ans: Both can be done using javascript

This is for Sort

function SelectTextSort(obj) { // sort by text

var N=obj.options.length;

for (var i=0;i<>

for (var j=i+1;j<>

if ( obj.options[i].text > obj.options[j].text ) {

var i1= (obj.options[i].selected == true ) ? true : false

var j1= (obj.options[j].selected == true ) ? true : false

var q1 = obj.options[j].text;

var q2 = obj.options[j].value;

obj.options[j].text = obj.options[i].text;

obj.options[j].value = obj.options[i].value;

obj.options[i].text = q1;

obj.options[i].value = q2;

obj.options[i].selected = (j1 && true ) ? true : false

obj.options[j].selected = (i1 && true ) ? true : false

}

}

}

return true

}

16.what is legacy.

17.what is legacy api

18.what is legacy interface.

ans: legacy is something that is old in terms of technology/ system

19.what is main difference hashmap and hastable

ans:Hash table is synchronised

20.what is main difference between arraylist and vector.

ans:Vector is synchronised

21.what is struts framework.

22.what are distributed techonologies.

distributed technologies means any technology / s/w program that are having many components in multiple environments that interact with each other depending on the functional requirements and design.

23.what is advantage and disadvantage of distributed techonologies.

language is avoided. Application can be built flexible to meet requirements. Division of labour is possible. Best of all the technologies and platforms can be optimally utilized. Complexity of requirements can be reduced.

25.what is difference between procedure and functions.''

ans:Fuctions can return value ,procedures cant return value

26.what is jdbc.

ans:Connecting to DB from java program requires JDBC

27.what are type of drivers.

type1,2,3,4

29.how to collect requuirements form u r client.

is not a job of a technical person. It is better for a BA to do it.

30.which process use in ur project.

Generally u can say:

Project related process: Analysis, Design, Sign-off Documents, Implementation, Integration, Testing, UAT

Work related process:

Technical Design, Work Allocation, Code Review Checklist, Unit Test Form will be prepared by the Project Lead and given to the developer.

Developer prepares the Unit Test Case

Implements Code, Performs Test

Submits Code through CVS / VSS

Submits documents along with Release Checklist to the tester / leader.

31.what is deployment descriptor.

ans:Which contains the infrnmation like which file to be used

40.what is platfrom independent

ans:A language is said to be platform independent if it can be run on any machine with out modifying code

41.what is awt and swing.

ans:AWT are heavy weight components and swings are light weight components

46.what is major concepts in oops.

ans:Abstraction,polymorphism,encapsulation,inheritance

47.why u choose mvc-2 architecture.

ans:In MVC-2 controller is servlet rather than JSP which makes it efficient

48.what is implicit object.

ans:Implicit objects are a set of Java objects that the JSP Container makes available to developers in each page

49.how many implicit objects in jsp

ans:out,page,session,request,response,application,page context,config

IT認證培訓欄目中還有微軟認證、思科認證、Sun認證、Linux認證等備考內容,想要獲得更多備考資料,請密切關注我們的JAVA認證培訓課程。

0% (0)
0% (10)
已有條評論
新聞瀏覽排行